De Legendes van Pendar

De Legendes van Pendar

Toen Jake en Lira de nieuwe Salvorian Vorstin hielpen een burgeroorlog te voorkomen, is Juul ontvoerd. Narda ligt nog steeds in coma en Markus is onder invloed van de Wensmaker, dus is het lastig haar terug te vinden. Als iemand een manier weet om Juuls kompaskrachten om te keren, om haar te vinden, is het Narda. Daarom proberen Jake en Lira zelf de laatste edelsteen te vinden, in de hoop de magische kracht van alle stenen te kunnen bundelen. Is het genoeg om het gevecht aan te gaan met de Oranje Magiër, de Meester?

Recensies​

“De opbouw naar wie de Oranje Magiër was en het slot, vond ik geweldig geschreven. Een waardige afsluiter van een magisch, meeslepend verhaal.”

- Ilona, proeflezer.

“De karakters zijn niet op hun best (behekst of vervloekt bijvoorbeeld) en toch weten ze er het beste van te maken. Dat is een heerlijke insteek voor een goed Nederlands YA-fantasyboek.”

- Marieke, proeflezer.


“Het eerste hoofdstuk is meteen al spannend. De beschrijvingen zijn goed gedaan en ik kon me makkelijk inleven in de personages. Het voelde alsof ik erbij was. Ik heb er echt van genoten.”

- Margo, proeflezer.


Bestellen
De legendes van Pendar

De legendes van Pendar

Jake, Juul en Lira hebben het gevecht met de Wensmaker net aan overleefd, maar niet zonder consequenties. Ze zijn gewond, uitgeput en ten einde raad. Zullen Narda en Markus weer bij zinnen komen? Waar zijn de laatste twee edelstenen? En wie is het gruwelijke meesterbrein? Volg onze helden naar het ruimteschip van een Pendarisch nomadenras. Samenzweringen staan in die Salvorian cultuur centraal, maar er is één krijger die een nieuwe betekenis aan het woord gluiperd geeft. Kunnen Jake en Lira zich staande houden tegen deze beruchte Salvorian krijgers?
Bestellen
De Legendes van Pendar

De Legendes van Pendar

In dit deel van het avontuur bereiden onze helden zich voor op de strijd. Een speciale dimensie om in te trainen lijkt de ultieme oplossing te zijn, maar zorgt voor een behoorlijke omweg. Jake en Lira maken kennis met de Wensmaker en kunnen er maar moeilijk achter komen wat zijn motivatie is om hen te helpen. Ook ontmoet het stel verschillende Pendarische wezens: Caebots, Danann, Parvolan en zelfs een Actabantur. Welke wezens zijn te vertrouwen en welke zijn uit op bloed? Wie is wie hij zegt dat hij is? Dat lees je in dit vierde deel van de Legendes van Pendar.


Jennifer Wagemans heeft de illustraties in haar boek zelf gemaakt. 

Bestellen
De legendes van Pendar

De legendes van Pendar

In dit deel zijn niet Jake of Juul, maar een ‘noodlottige nieuwkomer’ de hoofdpersoon. Maak kennis met Lira en kom erachter hoe zij in het verhaal past. Lira is met haar zusje ontvoerd en wordt wakker in een donkere ruimte. Samen met een grote groep kinderen die minstens zo verward zijn als Lira zelf, moet ze testen doorstaan om te overleven. Ze zet alles op alles om herenigd te worden met haar zusje, die ze tijdens de testen is kwijtgeraakt. Lira krijgt de kans de faciliteit van binnenuit te ontmantelen, maar daar zal ze zware offers voor moeten maken…
Bestellen
De legendes van Pendar

De legendes van Pendar

Jake en Juul hebben hun avontuur in Frankrijk net aan overleefd en gelukkig hebben ze ook de eerste edelsteen weten te bemachtigen. Ondertussen kunnen ze vertrouwen op de steun van Jake’s oom Aug. Helaas zijn ze nog niet meer te weten gekomen over de identiteit van de persoon die de bibliotheek heeft aangevallen of over de locatie van de tweede magische edelsteen. In dit deel hopen Jake en Juul in een ziekenhuis rustig aan te sterken, maar helaas ligt er iets anders voor hen in het verschiet…
Bestellen
De legendes van Pendar

De legendes van Pendar

Het leven van Jake en Juul wordt verstoord door een onverwachte ontdekking die ze vlakbij hun huis doen. Dit zorgt ervoor dat ze in het vizier komen van een kwaadaardige organisatie die onder leiding staat van een mysterieus figuur met snode plannen.

Wanneer Jake besluit te spijbelen tijdens een klassenuitje, belandt hij samen met Juul in een bibliotheek met wonderlijke boeken. De eigenaar van de bibliotheek openbaart aan hen een magische wereld. Nog voordat ze meer over de man te weten komen, slaat de organisatie toe en moeten Jake en Juul niet alleen vechten voor hun eigen leven, maar ook voor het voortbestaan van de magische wereld. Hulp en verraad komen uit onverwachte hoeken als het tweetal het mysterie van Pendar en hun eigen krachten steeds verder ontrafelt.
Bestellen