De Legendes van Pendar krijgt gemiddeld 4,5 sterren!

Hoe gaaf is het als iemand naar aanleiding van één flaptekst gelijk je hele serie wil gaan lezen? Super trots deel ik hier de recensies van Jolanda van de gehele Pendar reeks. Spanning en magie zijn elementen die Jolanda onder andere erg kan waarderen en daar heet De Legendes van Pendar genoeg van!

De Legendes van Pendar - Deel 1: 3,5/5 sterren

"De Legendes van Pendar - Deel 1 is een spannend boek over een magische boekenwereld waarin boeken tot leven komen. De hoofdpersonages Jake en Juul zitten goed in elkaar. Juul vind ik het leukst. Het verhaal is af en toe wel verwarrend en chaotisch om te lezen en ik ben regelmatig de draad kwijt geweest. Richting het einde van het boek leek het soms alsof de volgorde van de hoofdstukken door elkaar liepen. Ondanks dat vond ik het een zeer boeiend boek en kijk ik uit naar het tweede deel."

Het Sinistere Spel (Deel 2): 4,5/5 sterren

"Na deel 1 te hebben gelezen, ben ik meteen begonnen met deel 2. Wederom word je direcht in het verhaal gezogen en het is hetlaas weer wat verwarrend in het begin. Gelukkig wordt het hoe verder je in het boek komt steeds spannender en zijn de personages goed op elkaar ingespeeld. Ze komen in verschillende moeilijke situaties terecht waardoor ze met elkaar moeten samenwerken om verder te komen. Er is een constante dreiging die de personages in de gaten houdt en dat maakt me erg nieuwsgierig. Ik kon het boek dan ook niet meer weg leggen en moest het wel een 8,5 / 4,5 ster geven! Op naar deel 3."

De Noodlottige Nieuwkomer (Deel 3): 4,5/5 sterren

"Ik vond de samenvatting in het begin van De Legendes van Pendar - Deel 3 erg handig. Het gaf me een momentje om mijn geheugen een beetje op te frissen. Ook maakt deze samenvatting de vorige 2 delen voor mij duidelijker."

"Ik vond het boek in het begin even verwarrend. Het leek alsof je middenin een verhaal terechtkwam. Ook onmoet je een nieuwe hoofdpersoon. Ze leert door heftige situaties zichzelf kennen en ook hoe het er aan toe kan gaan in een vreselijke faciliteit. Deze wordt overigens goed weergegeven door de beeldende illustraties! De oude en nieuwe personages komen uiteindelijk mooi samen in het boek."


"Ik zat helemaal in het verhaal, wilde het meteen uitlezen en ben er doorheen gevlogen. Het verhaal blijft goed hangen, dus kun je meteen door blijven lezen. Daarom zou ik dit deel van De Legendes van Pendar een 8 geven of 4,5 sterren."
Het Onomkeerbare offer (Deel 4): 5/5 sterren

“Deel 4 van De Legendes van Pendar heb ik bijna in één ruk uitgelezen. Het begon met een prettige samenvatting en maakte me steeds nieuwsgieriger naar hoe alles afloopt. Het speelt zich af in verschillende werelden, die op een fantasierijke manier zijn uitgewerkt. Ik wil ook wel in zo'n magische en fantasierijke wereld leven.”

“Omdat Jake en zijn lotgenote Lira van de andere drie hoofdpersonen gescheiden worden, wisselt het verhaal steeds tussen de beide groepen, zodat de lezer telkens meer weet dan de personages. Dit werkt goed en verhoogt de spanning. Zodra de groepen weer herenigd zijn, barst de strijd pas echt los en toen kon ik het boek helemaal niet meer neerleggen. Daarom geef ik dit boek 5 sterren en als cijfer een 9. Hopelijk hoef ik niet te lang op deel 5 van De Legendes van Pendar te wachten!”


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De Legendes van Pendar krijgt gemiddeld 4,5 sterren!

Productief schrijven: werken schrijfsprintjes?

Tips voor het schrijven van een character driven verhaal

Supertip: Hoe bouw je een bijpersonage uit?

13 stappen: Hoe maak ik een (digitale) fantasy landkaart?

Inspiratie voor veel meer dan alleen fantasy (De Legendes van Pendar)