De Legendes van Pendar: Avontuurlijk en chaotisch

Review van De Legendes van Pendar door Stephanie

Waar gaat De Legendes van Pendar - Deel 1 over?

Hieronder kun je niet de flaptekst, maar een samenvatting die Stephanie zelf geschreven heeft, lezen.

"Het boek gaat over Jake en Juul. Beiden bijna 18 jaar en hebben een vreemde ontmoeting met een nog veel vreemdere organisatie. Ze worden gevangen genomen en er worden vreemde experimenten op hun gedaan. Waarna ze hun leven weer oppakken gaan ze met school naar een musuem maar ze besluiten in plaats van het museum naar de bibliotheek te gaan. Daar is hun ontmoeting met de magie en een wereld die ze niet kennen. Ze leren zichzelf ontdekken en gaan op een groots avontuur."

Chaotisch, maar wel spannend

"Onverwachts kwam dit boek op mijn pad. Mij deed het in eerste instantie denken aan de film "The Pagemaster" en daar was ik dol op! Ik zou het boek wel eerder als jeugd beschrijven dan als YA. Voor mij was het ook wat chaotisch en was ik zelf af en toe kwijt waar ik nu was. Verder was de tijdsloop is wat vaag. Verder een heerlijk boek met een spannend avontuur."

Smaakt naar meer?

Zeker! "Ik ben benieuwd of in deel 2 meer duidelijk wordt over de organisatie. En hoe ze de andere edelstenen weten te bemachtigen."

Benieuwd naar de flaptekst?

Het leven van Jake en Juul wordt verstoord door een onverwachte ontdekking die ze vlakbij hun huis doen. Dit zorgt ervoor dat ze in het vizier komen van een kwaadaardige organisatie die onder leiding staat van een mysterieus figuur met snode plannen.

Wanneer Jake besluit te spijbelen tijdens een klassenuitje, belandt hij samen met Juul in een bibliotheek met wonderlijke boeken. De eigenaar van de bibliotheek openbaart aan hen een magische wereld. Nog voordat ze meer over de man te weten komen, slaat de organisatie toe en moeten Jake en Juul niet alleen vechten voor hun eigen leven, maar ook voor het voortbestaan van de magische wereld. Hulp en verraad komen uit onverwachte hoeken als het tweetal het mysterie van Pendar en hun eigen krachten steeds verder ontrafelt.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De Legendes van Pendar: Avontuurlijk en chaotisch

Productief schrijven: werken schrijfsprintjes?

Tips voor het schrijven van een character driven verhaal

Supertip: Hoe bouw je een bijpersonage uit?

13 stappen: Hoe maak ik een (digitale) fantasy landkaart?

Inspiratie voor veel meer dan alleen fantasy (De Legendes van Pendar)