De Legendes van Pendar: Fantasierijk en wat ingewikkeld

Merel van Booksbeersandbeyond (zeker waard om te volgen op Instagram ;) ) heeft De Legendes van Pendar gelezen en geeft het eerste boek 3 sterren! Dit is wat ze erover te zeggen heeft.

Het boek "gaat over Juul en Jake. Twee 'kinderen' die op een avontuur stuiten en ondertussen in de gaten worden gehouden door een slechte organisatie en hun leider.

Ik zou het boek classificeren als jeugdboek in plaats van YA, hoewel de hoofdpersonages bijna 18 zijn. Dat was meteen mijn grootste struikelblok bij dit boek: De hoofdpersonages (Juul en Jake) voelen een beetje kinderachtig aan. De dingen die ze doen, keuzes die ze maken en gedachten die ze hebben zijn een beetje willekeurig en ondoordacht.
Daarentegen zijn de relaties tussen de personages in de boeken wel erg origineel en gaaf, net zoals de personages zelf. Van willekeurige penvriend tot een enorm avontuurlijke oom, je vindt het allemaal. Ook de illustraties (die Jennifer zelf gemaakt heeft) zijn verduidelijkend.

Hoewel het boek een beetje willekeurig en verwarrend is, zal het waarschijnlijk leuk zijn voor fans van bijvoorbeeld 'De Grijze Jager', een YA zou ik het echter niet noemen."

Ben je benieuwd naar de overeenkomsten tussen De Grijze Jager en De Legendes van Pendar? Mijn boeken zijn bij Boekscout via het menu rechts te bestellen :)


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De Legendes van Pendar: Fantasierijk en wat ingewikkeld

Een kort, romantisch verhaal op Koningsdag

Een kort, romantisch verjaardagsverhaal

Een kort, nuchter Valentijnsverhaal

Een kort, romantisch Halloweenverhaal

Productief schrijven: werken schrijfsprintjes?