Interview met Tazzy

Laatst heb ik via Facebook in de groep "Ik hou van Horror, Fantasy en spannende-boeken!!!!!!!" een interview gedaan met de beheerder, heel gaaf. Omdat ik de link niet kan delen aangezien het een besloten groep is, heb ik besloten het interview op mijn blog neer te zetten, zodat iedereen het toch kan lezen. Ik vertel je graag meer over wat ik graag lees én wat ik schrijf...

De boekenwereld van: Jennifer

Mijn naam is Jennifer Wagemans, 24 jaar oud en ik woon al bijna een jaar op mezelf in Haarlem. Helaas geen huisdieren, want daar is mijn kamertje te klein voor. Naast dat ik graag lees, schrijf en teken ik ook graag en daarnaast doe ik aan softbal.

1. Waarom lees ik graag?
Poe, dat is een lastige. Ik lees al zolang ik me kan herinneren. In groep 6 had ik een docent die weg was van Roald Dahl, dus die fase heb ik zeker gehad. Daardoor ben ik denk ik ook geïnteresseerd geraakt in de vreemde, magische, onrealistische werelden. Dat heeft me tot nu toe altijd getrokken.
Zoals de meeste mensen lees ik, denk ik, aan de saaie echte wereld te ontsnappen. Omdat ik wil geloven dat er meer moet zijn in het dagelijks leven. Ik word graag meegenomen in vreemde gedachtenspinsels van anderen en bijzondere kijken op de wereld. Denk bijvoorbeeld aan werelden waarin magie kan bestaan, zoals Harry Potter, maar ook aan werelden waarin mensen het veel slechter hebben dan wij, zoals the Hungergames of the Mazerunner, en werelden die onze perceptie omvormen, zoals the Matrix. Ik word graag aan het denken gezet.

2. Wat voor genres lees ik het liefst?
Die heb ik denk ik hierboven al een beetje beantwoord, maar ik ben gek op fantasy en science-fiction boeken. Daarnaast lees ik ook graag thrillers, het liefst met een ‘bijzonder’ tintje, zoals de DaVinci code. Ik moet verrast worden, dat is denk ik het belangrijkst.

3. Mijn boeken top-5
Jeetje wat een lastige…
1. Deltora. Ik heb de eerste reeks gelezen toen ik in groep 8 zat en deze boeken hebben me aangezet om zelf te gaan schrijven. De magische wereld die er voor mij gecreëerd werd in combinatie met de spanning en het avontuur, maken het een onwijs waardevolle toevoeging aan mijn opvoeding 😉 Laatst heb ik alle boeken opnieuw gelezen en weer enorm genoten.
2. De Grijze Jager. Deze boeken heb ik verslonden. Hier hangt ook een stukje nostalgie aan. Toen mijn ouders nog bij elkaar waren, brachten we de zomervakanties vaak door onder de partytent in de tuin. Dan waren we met het hele gezin aan het lezen in de schaduw. Mijn moeder las de boeken dan als eerst, omdat zij het snelst was, en het was dan de truc om sneller te lezen dan degene achter je. Anders moest je op elkaar wachten.
3. Sprookjes, maar in dit geval wil ik ‘Tales of the Peculiar’ uitlichten. Mythen, sagen en sprookjesverhalen hebben altijd een enorm deel uitgemaakt van mijn leven. Mijn moeder is gek op Disney, dus dat is er bij mij met de paplepel in gegoten. Wat ik zo bijzonder vind aan Tales, is dat het sprookjes zijn die een onverwachte, soms melancholische wending nemen. Sommige verhalen zijn magisch, andere verdrietig en mooi, maar ze zijn altijd onverwachts. Dit is een van de origineelste boeken die ik ooit heb gelezen. De schrijfstijl is echt uniek en sommige personages die worden neergezet, vind ik echt heel erg bijzonder.
4. The Hungergames. Deze serie ben ik volgens mij gaan lezen omdat ik het leuk vond. Op de basisschool was ik vaak snel klaar met opdrachten, dus ging ik lezen om de tijd te vullen. Op de middelbare school las ik omdat het moest, maar de Hungergames (deel 1 dan) is volgens mij het eerste boek dat ik toen weer eens las voor mezelf. Dat heeft mijn zin om te lezen weer aangewakkerd, dus ook dit heeft best wel een impact gehad op mijn leven. De eerste twee delen waren heel uniek en verfrissend, maar het derde deel was niet echt mijn smaak.
5. De Gone serie. Deze heb ik een stuk recenter uitgelezen en hier ben ik ook enorm over te spreken. In de latere boeken neemt de kwaliteit wel iets af, maar de wereld die wordt neergezet, vond ik heel erg gaaf. De auteur neemt je bij de hand om je te begeleiden door gestoorde gebeurtenissen op een manier dat het heel natuurlijk aanvoelt. Hoe dieper je in deze serie zit, hoe normaler de gekste dingen worden. Dat vond ik echt fantastisch aan deze boeken. De interacties tussen de hoofdpersonen zitten ook onwijs goed in elkaar.
Zie voor uitgebreidere reviews van Deltora, Tales of the Peculiar en Gone ook mijn Goodreads 😊

4. Hoeveel nog te lezen boeken heb je?
In mijn kast? Momenteel 66, maar er zijn nog veel meer boeken die ik nog niet heb en graag wil gaan lezen.

5. Hoe sorteer jij boeken in je kast?
Als eerst op serie. Boeken die tot één serie behoren, moeten voor mij echt bij elkaar staan. Dan op kleur, voor zo ver dat mogelijk is, en daarna op hoogte. Zo probeer ik tot wat rust in de chaos te creëren haha.

6. Welk boek kon jou echt niet bekoren?
De vertaalde Noorse roman ‘Honger’ van Knut Hamsun is de eerste die me te binnen schiet. Dat is een van de weinige boeken waar ik wel in ben begonnen, maar die ik niet heb uitgelezen. Ik kwam er gewoon niet doorheen. Het ging voor mijn gevoel nergens heen en kon mijn aandacht niet vasthouden.
Ik heb ook laatst The circus of dr. Lao uitgelezen en dat vond ik vreselijk en wonderlijk tegelijk haha. Mijn recensie staat ook op Goodreads. De schrijfstijl en opzet van het boek vond ik waardeloos, maar er zaten wel hele bijzondere personages in.

7. Linkjes:
Instagram: https://www.instagram.com/jenniferwagemans/
Facebook: https://www.facebook.com/JenniferWagemans96 (persoonlijk)
https://www.facebook.com/De-Legendes-van-Pendar-429695397573670 (mijn boeken)
Pendar kopen? http://bit.ly/LegendesvanPendar

8. Welk boek was je favoriet toen je klein was?
Het verhaal van de wortelkindjes van S. Von Olfers, dat las mijn oma altijd voor voor het slapen gaan.

9. Lees je ook andere talen?
Yes, Engels regelmatig en ik heb tot nu toe ook 3 boeken in het Frans gelezen.

10. Mijn mooiste boekencover
Ook hier moet ik terugvallen op Tales of the Peculiar. Ik begon bijna te kwijlen toen in het bij De Vries zag liggen.

11. Favoriete auteur
Vind ik lastig. Ik hou me niet zo bezig met dat ik graag van bepaalde schrijvers lees. Ik hecht meer waarde aan het genre en de flaptekst dan de naam van de schrijver. Vroeger las ik altijd veel Carry Slee en Francine Oomen, dat waren toen namen waar ik wel veel waarde aan hechtte, maar ondertussen heb ik dat niet zo meer.

12. Boekevents
Ja leuk! Ik ben er pas naar één geweest, maar dat vond ik onwijs gaaf. Ik zou vorige maand naar een tweede gaan, maar toen was ik ziek helaas… Ik vind het leuk om andere leesfanaten en schrijvers te ontmoeten. Juist ook de schrijvers die nog geen boeken gepubliceerd hebben. Ik spar graag met anderen over hun verhalen en het is vooral leuk om zo weer tot nieuwe creatieve ideeën te komen. Ook super gaaf om auteurs over hun (gepubliceerde) boeken te horen vertellen om je te enthousiasmeren!

13. Ik heb zeker een boek geschreven!
Ondertussen heb ik de eerste drie delen van De Legendes van Pendar uitgegeven via Boekscout en zijn mijn proeflezers deel 4 aan het doorspitten. Er komen nog twee delen aan en ik heb daarnaast twee andere boeken geschreven die ik nog wil gaan uitgeven.

14. In welke wereld zou ik een kijkje willen nemen?
Ik denk dat dit een heel basic antwoord is, maar zeker de wereld van Harry Potter. Het is magisch en super sfeervol, ik kan bijna niet anders…


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Interview met Tazzy

Een kort, romantisch verhaal op Koningsdag

Een kort, romantisch verjaardagsverhaal

Een kort, nuchter Valentijnsverhaal

Een kort, romantisch Halloweenverhaal

Productief schrijven: werken schrijfsprintjes?