De Legendes van Pendar heeft er een fan bij

De proeflezers werken hard aan De Legendes van Pendar - Deel 5: De Salvorian Vorst. Bekende proeflezers én nieuwe. Dat betekent dat nieuwe mensen de eerste vier delen ook lezen en een review schrijven! Supergaaf om er fans bij te hebben die staan te trappelen voor boek 5! De reviews van de eerste vier delen lees je hieronder.

(De reviews zijn geschreven zodat ze apart van elkaar kunnen worden gelezen, dus ik heb ze iets herschreven om herhaling te voorkomen.)

De Legendes van Pendar - Deel 1

"De lijst met personages en de kaart vind ik erg handig. Ook is het fijn dat het verhaal gelijk begint, zonder ellenlange intro. Tijdens het verhaal zelf gebeurt er eigenlijk van alles. De personages vallen van het ene avontuur in het andere. Hierdoor wil je als lezer steeds sneller verder lezen. De schrijfstijl is prettig en vlot. De boeken die de schrijfster beschrijft in het verhaal komen overeen met de cover van haar eigen boeken en dat is wel een leuke toevoeging. De schrijfster weet tot op het einde de spanning erin te houden. Ze slaagt er in om het boek af te sluiten met een stuk waardoor je nieuwsgierig wordt naar deel 2."

De Legendes van Pendar - Deel 2

"In dit boek komen er nieuwe personages bij. We leren Emma kennen en als lezer vraag je je constant af welke rol zij speelt in het verhaal. Hoort ze bij de goeie of juist bij de slechteriken? Het tempo zit er weer goed in. De schrijfster geeft net genoeg uitleg om toch een beeld te kunnen vormen van het verhaal. Het blijft de ene wending na de andere nemen. Je gaat je afvragen wat de rol van het ziekenhuis is en wat die te maken heeft met de boeken. Ook in dit boek sluit de schrijfster af met een stukje waardoor je als lezer opnieuw nieuwsgierig wordt naar het volgende boek."

De Legendes van Pendar - Deel 3
"De samenvatting, nieuwe lay-out en illustraties zorgen ervoor dat het verhaal beter te begrijpen en makkelijker leesbaar is. De samenvatting maakt het mogelijk om de boeken los van elkaar te lezen. Persoonlijk zou ik dit niet aanraden omdat je dan wel wat achtergrondkennis mist. En dan mis je natuurlijk ook wel de avonturen die Jake en Juul ondertussen hebben meegemaakt. MAAR het is wel mogelijk."
"Hier begint het verhaal bij Caleb en Lira. Ik vind dit persoonlijk wel jammer want ik wou graag het verhaal van Jake en Juul verder lezen.
Caleb en Lira zitten in een faciliteit net als Jake en Juul in boek 1. Ook zij moeten ontsnappen. Ze worden gedwongen om dingen te doen waar ze niet achter staan om zo hun eigen leven te redden. Wanneer Lira gepromoveerd wordt komt er hulp uit een onverwachte hoek. Die persoon wil hen helpen ontsnappen. Maar wat zijn de beweegredenen van deze persoon? En kunnen ze deze persoon wel wel vertrouwen? Als lezer ben je nieuwsgierig naar welke rol Lira en Caleb spelen in het verhaal van Jake en Juul en hoe deze verhaallijnen zullen samenkomen. Als lezer weten we tot op dit punt nog steeds niet wie achter de proeven zit en wat de bedoeling hiervan is. Ook deel 3 sluit de schrijfster af met een cliffhanger waardoor ze ervoor zorgt dat je door wilt naar het volgende verhaal."
De Legendes van Pendar - Deel 4
"Wederom helpen de samenvatting, hoofdstuktitels, landkaart, illustraties, lijst personages en de lay-out, maar alsnog zou ik afraden dit boek te lezen zonder eerst de andere boeken gelezen te hebben. Dan mis je de voorgaande avonturen en de band die de personages hebben opgebouwd. En uiteraard de magie die in het ganse verhaal zit."
"In dit deel van De Legendes van Pendar hebben de personages iets meer rust, maar al snel wordt het tempo van het verhaal weer opgeschroefd. Halverwege komt de spanning terug die we van de voorgaande boeken gewoon zijn. In dit boek komt het verhaal van Jake en Juul samen met de personages uit boek 3."
"De schrijfster heeft een enorm grote fantasie en erg veel verschillende dingen verwerkt doorheen haar 4 boeken. Op sommige momenten moest ik wel eens teruglezen om te kijken of ik iets gemist had. Ik denk met de fantasie die deze schrijfster heeft, ze nog veel meer in haar mars heeft. En dan bedoel ik ook voor toekomstige boeken die niets met Jake en Juul te maken hebben."

Blooswaardig toch?

Nieuwsgierig naar De Legendes van Pendar?

Ze zijn te koop bij Boekscout (als het goed is via het menu hier rechts) en je kun mijn Facebook, Instagram en YouTube accounts volgen voor updates!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De Legendes van Pendar heeft er een fan bij

Productief schrijven: werken schrijfsprintjes?

Tips voor het schrijven van een character driven verhaal

Supertip: Hoe bouw je een bijpersonage uit?

13 stappen: Hoe maak ik een (digitale) fantasy landkaart?

Inspiratie voor veel meer dan alleen fantasy (De Legendes van Pendar)